Friday, March 15, 2013

Giverny's Colors

Inspired by the colors of Claude Monet's water garden in Giverny, France, 
artist Spencer Finch designed this installation. Using a pallet based on colors drawn
from his own photographs of the gardens, color samples taken at the site,
and the pigments used by Monet, Following Nature changes as the light source
changes with the weather, as well as the time of day. 

Creating a kaleidoscope for visitors 
to the Indianapolis Museum of Art, the glass panels used for
Following Nature turn on the breezes created as people enter the 
Efroymson Family Entrance Pavilion, picking up their colors
from the tinted film installed on the windows.


dive said...

But I"d hate to have to dust it.

Speedway said...

if it were me, I'd draw a smiley face on the dusty panes with "dust Me!" on another.